Schleuniger

A svájci Thune-ban található Schleuniger AG a világ egyik vezető kábel- és vezetékfeldolgozási technológiáknak gyártója.

Az elmúlt 40 évben számos érdekes szabadalom született a kábeliparban az Alpok alatti Thune-i tervezőirodákban.Érdemes megemlíteni például a pneumatikus sztrippelő gépeket, vagy az US sorozat, nagy pontosságú sztrippelő gépeit, a világon egyedülálló FO7045 száloptikai csupaszító rendszert.A legismertebb azonban a koaxiális vagy árnyékolt kábelek feldolgozására szolgáló rotációs csupaszítási technológia.A fentiekben említett konkurens termékek többsége a Schleuniger gépek többé-kevésbé sikeres másolata.

Jelenleg a gyártás 4 fő üzemre oszlik.Az adminisztratív központ és a "standard" termékek gyártása Thune-ban, ami az Inerlaken síközpont közelében található.A tömítő egységeket (seal) és a transzfer sorokat a  Unterägeri üzemben gyártják.A krimpelő automatákat a németországi Radeformwaldban, továbbá a kínai Tianjinban a különböző perifériák (lecsévélő, felcsévélő) gyártása történik.A társaság legújabb kiegészítései kisebb tesztberendezések (Adaptronic, DiIT, Cirris) beszerzését tartalmazzák.

Az értékesítési hálózat négy saját leányvállalatból (USA, Németország, Japán, Kína) áll és világszerte mintegy 100 képviseletből áll. A Schleuniger AG egyik fontos partnere Közép- és Kelet-Európában a SymarTech s.r.o.

Új termékek